Het is herfst! Het ideale moment voor aanplantingen in je tuin. Vaste planten, sierheesters, hagen en bomen plant je best in deze periode, wanneer de temperaturen beginnen te dalen.

Waarom aanplanten in het najaar?

Aanplanten in deze periode van het jaar zorgt voor een stevige groeivoorsprong. In de herfst krijgen je planten immers de nodige rust, in de winter sluit de grond zich mooi rond hun wortels, en in de lente worden ze vervolgens weer actief. De jonge wortels voelen zich intussen helemaal comfortabel in je tuin, en kunnen onmiddellijk op zoek naar voeding en water, waardoor de planten sneller groeien.

Indien je planten op een minder geschikt moment aanplant, en ze voor het groeiseizoen niet genoeg tijd krijgen om te wennen aan hun nieuwe omgeving, kunnen ze last krijgen van droogtestress en uitval.

Het zit ‘m in de voorbereiding

Om de overgang van tuincentrum naar jouw tuin zo vlot mogelijk te maken, plaats je nieuwe planten best in een goed voorbereide bodem, met DCM Vivimus® Universeel. Zo creëer je een grond met voldoende humus, lucht en voeding. Je herkent een goede bodem aan de kruimelige structuur, waarin de plantenwortels zich goed kunnen inwortelen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Want als je je planten van bij het begin een goede basis geeft, geniet je nog lang van hun stralende uitzicht in je tuin.

DCM Vivimus®Universeel

• Bevat humus voor de ideale bodemstructuur

• Organische bodemverbeteraar voor de ideale groeiomstandigheden

• Verrijkt met nuttige bacteriën voor meer bodemleven, betere voedingsopname en betere beworteling

Bekijk product

TIP:

Breng ook steeds de zuurtegraad van je bodem op peil voor het aanplanten. GebruikDCM Groen-Kalk® voor kalkminnende planten, en DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten voor zuurminnende planten.

Hoe succesvol aanplanten?

Het belang van een degelijke en aangepaste bodemverbeteraar.

Lees meer