Kalk voor gazon en siertuin

DCM ontwikkelde DCM Groen-Kalk® speciaal voor het gazon en de siertuin. De kalk is snel oplosbaar, waardoor de pH vlot omhoog gaat. Planten nemen beter voedingselementen op uit de bodem en mos krijgt minder kans om zich te ontwikkelen. Magnesium (15% MgO) geeft het gras en de planten een prachtige groene kleur.

Bekijk product

Waarom kalk?

Van nature verzuurt de bodem. Maar in een te zure grond kunnen heel wat plantensoorten onvoldoende voedingsstoffen opnemen, met als gevolg: vertraagde groei, gele bladeren, kale plekken en andere problemen. Door te bekalken hou je het zuurgehalte in balans, waardoor de planten en het gras gezond groeien.

Kalk is onmisbaar voor zowel de planten als de bodem. Dit zijn de voordelen:

• pH-verhoging van de bodem

• Betere opname van voedingselementen door de planten

• Verbeterde bodemstructuur, waardoor plantenwortels beter inwortelen

• Natuurlijke calciumbron, wat noodzakelijk is voor stevige plantencellen

• Stimulatie van het bodemleven, dankzij de hogere pH

Opgelet: zuurminnende planten verdragen geen hoge pH en hoef je niet dus te bekalken.

Jaarlijks bekalken?

Bekalken is aangeraden om de natuurlijke verzuring tegen te gaan. Een goede onderhoudsdosis is ieder jaar gemiddeld 10 kilogram per are (100 m²). Strooi je al jarenlang kalk op je grond? Dan mag je gerust een jaartje overslaan. Percelen die minder goed onderhouden zijn, bekalk je best drie jaar op rij, om de bodem geleidelijk aan te ontzuren.

Een bekalking op maat? Met een DCM-Bodemanalyse ontdek je hoe het is gesteld met de zuurtegraad én de voedingstoestand van je bodem. Meer info vind je hier.