Een mini-moestuintje of kleurrijke bloemen op je terras? Planten die in bloembakken leven, hebben een specifieke verzorging nodig. De juiste potgrond is essentieel voor een optimale gezondheid van je groenten, kruiden of bloemen.

Een productieve mini-moestuin

Om groenten en kruiden te kweken heb je niet per se een tuingrond nodig. Als je weet hoe je het moet aanpakken, groeien de lekkerste groenten en kruiden in een vierkante meter moestuin op je terras.

Volg deze stappen voor het aanleggen van een moestuinbak:

1 - Kies je moestuinbak.

Met poten, zonder poten of in trapvorm? Installeer je favoriete model op een zonnige plaats.

2 - Vul de bak in drie lagen:
- Strooi onderaan een laag DCM Hydrokorrels voor een goede drainage van regenwater of overtollig gietwater.

- Vul de bak voor vier-vijfde met een mengsel van 50% DCM Ecoterra® Groenten & Kruiden en 50% DCM Vivimus® Groenten & Fruit. Een bodemverbeteraar die een luchtige structuur brengt zodat groenten of kruiden makkelijker kunnen inwortelen.

- Werk af met een laag pure DCM Ecoterra® Groenten & Kruiden, voor een optimale opkomst van je plantjes. Vul de bak niet helemaal tot boven, maar laat een gietrand van enkele centimeters.

Bemest regelmatig bij. Later op het seizoen hebben je plantjes nood aan extra voeding. Meng iedere 14 dagen een dosis DCM Vloeibare Meststof Groenten & Kruiden met het gietwater. Deze meststof zorgt ook voor meer bodemleven en daardoor een betere opname van voedingselementen. Gezonde en lekkere groenten verzekerd!


Een terras vol bloemen

Niets is zo zalig als op je terras genieten van de lentezon, omringd door de geuren en kleuren van je favoriete bloemen. Gebruik je groene vingers om bloembakken te vullen met de ideale potgrond voor éénjarige bloemen. Zo geef je ze precies wat ze nodig hebben om het hele seizoen te stralen.


Bloemen in potten en bakken zijn echte waterdrinkers! Ze hebben dus een grond nodig die het vocht niet loslaat. Daarom bevat DCM Ecoterra® Geraniums & Bloeiende Planten klei, die zowel het water als de voedingsstoffen beter vasthoudt.


DCM Ecoterra® Geraniums & Bloeiende Planten levert voeding voor 100 dagen. Daarna kan je één keer per week bijmesten met DCM Vloeibare Meststof Geraniums en Bloeiende Planten.