Wie ooit te maken kreeg met engerlingen, weet hoeveel schade deze uit de kluiten gewassen keverlarven aan je gazon kunnen aanrichten. Gelukkig kan je je toevlucht nemen tot een aantal middelen van het DCM Naturapy gamma om paal en perk te stellen aan de bedreiging.

De schade die volwassen kevers aanrichten blijft doorgaans beperkt, op wat geknabbel aan blaadjes na.

Het zijn vooral de larven die vraatzuchtig uit de hoek komen. Ze doen zich onder de grond tegoed aan de malse graswortels, met kale plekken als gevolg. Ze vangen is geen optie, want ze huizen in de wortelzone in het voorjaar en de zomer en in diepere lagen in de winter. Tot overmaat van ramp kan het heel lang duren tot ze volwassen worden. Bij de larven van de meikever kan dat zelfs tot drie jaar oplopen!

Engerlingen bestrijden

Engerlingen zien er behoorlijk indrukwekkend uit. Ze kunnen tot 4 cm groot worden, roomkleurig, hebben een opgekruld lichaam, drie paar poten en een duidelijke kop met kaken.

Je kan engerlingen succesvol - én milieuvriendelijk - bestrijden met de insectendodende aaltjes van DCM Heteri-Guard®. Deze minuscule wormpjes gaan actief op zoek naar engerlingen en treden hun prooi binnen via natuurlijke openingen. Ze infecteren hun slachtoffers met bacteriën, waarna de larven verdoofd worden en sterven. Daarna voeden de aaltjes zich met het dode insect.

Aaltjes tegen engerlingen in gazon

DCM Heteri-Guard®

Deze insectenparasiterende aaltjes zijn minuscule wormpjes die kunnen ingezet worden ter bestrijding van engerlingen in gazon. De aaltjes gaan actief op zoek naar hun prooi en treden hun gastheer binnen via natuurlijke openingen.

BESTEL ONLINE

Emelten bestrijden

Emelten zijn de larven van de langpootmug. Ze zijn slanker gebouwd en niet gekromd, bruingrijs, hebben geen poten en je kan nauwelijks kop of staart herkennen.

Voor emelten, trips en coloradokever bieden de aaltjes van DCM Felti-Guard® bieden een oplossing. Deze insectenparasiterende diertjes dringen hun gastheer eveneens binnen via de kleinste openingen. Een meegedragen bacterie doodt vervolgens de gastheer.

Aaltjes tegen emelten, trips en coloradokever

DCM Felti-Guard®

Deze insectenparasiterende aaltjes zijn miniscule wormpjes en dringen hun gastheer binnen via de kleinste openingen. Een meegedragen bacterie doodt de gastheer. Doelorganismen zijn emelten (larven van de langpootmug) in gazon, trips en coloradokever.

BESTEL ONLINE

Blijf je met kale plekken zitten in je gazon na een behandeling tegen engerlingen?

Herstel die dan zo snel mogelijk met DCM Graszaad Riparo Plus. Zo geef je onkruid geen kans om er zich te nestelen. Maak vooraf de ondergrond los met een hark en werk eventuele oneffenheden weg met DCM Vivimus Gazon. Na enkele weken zijn de kale plekken verdwenen als sneeuw voor de zon.