Kale plekken in je gazon kun je missen als kiespijn. Met de hete, droge zomer die we achter de rug hebben, is de kans echter groot dat je er momenteel mee geconfronteerd wordt. Maar ook een verticuteerbeurt kan zijn sporen nalaten. Vervelend, maar niet rampzalig: als je snel en doeltreffend reageert, kunnen die kale plekken zich herstellen en krijgen mos of onkruid geen kans.

Het gazon renoveren

Doorzaaien van het gazon is echt niet moeilijk. Hark de grond eerst los of verticuteer het gazon. Kies een aangepast graszaadmengsel, zoals DCM Riparo® Plus en meng dit met DCM Vivimus® Gazon. Dit is een met organische meststof verrijkte bodemverbeteraar die zorgt voor de ideale omstandigheden voor de kieming van het graszaad en voorkomt dat ze door vogels opgepikt worden of wegwaaien. Strooi dit mengsel in een dunne laag over de kale plekken, druk aan met een rol of gewoon met de voeten en geef water. Vocht en warmte zullen het gras doen kiemen en tegen de winter is het gazon opnieuw mooi dicht gegroeid.

DCM Riparo® Plus

Snelkiemend gazonzaad gemengd met een fosforrijke meststof in een handige strooidoos. Voor herstel van kale plekken of doorzaai van het gazon na verticuteren of ontmossen.

Bekijk productTip

Om te grote kleurverschillen tussen de bestaande grasmat en de nieuw ingezaaide zones te vermijden, zaai je best ook deels over het bestaande gazon.Het gazon opnieuw aanleggen

Het najaar (september-oktober) is de ideale periode om het gazon aan te leggen. Of je nu zaait of grasmatten legt, werk eerst DCM Aanleg Gazon in de bodem in. Dit is een combinatie van meststof en bodemverbeteraar. Het levert fosforrijke voeding, waardoor de inworteling sneller verloopt. Het is bovendien veiliger in gebruik dan verse materialen zoals compost. Bijkomende troef: deze organische stof wordt door het bodemleven omgezet in humus. Dat verbetert de structuur en het vochthoudende vermogen van de grond. Daardoor worden de inworteling en het microbieel bodemleven gestimuleerd en voedingselementen beter vastgehouden. De organisch gebonden, zachtwerkende voedingselementen in deze meststof creëren geen enkel verbrandingsgevaar voor de jonge, nog tere wortels. Dankzij hun geleidelijke vrijstelling zorgen ze er ook voor dat het gras niet alleen in de lengte groeit, maar dat het ruim de tijd krijgt om in de breedte uit te groeien. Een dichte, compacte grasmat - en een tevreden tuinier - zijn het resultaat.

DCM Meststof Aanleg Gazon

Om in te werken in de grond bij het zaaien of leggen van graszoden. Verbetert de bodemstructuur en geeft fosforrijke voeding waardoor de inworteling wordt versneld.

Bekijk product
DCM Activo Plus

Op zoek naar het geschikte graszaad om een nieuw gazon aan te leggen in het najaar? DCM Activo Plus is graszaad voor speel- en sportgazons, gemengd met een fosforrijke meststof, in een handige strooidoos. Voor de aanleg van een ijzersterk maar fijnbladig gazon. De meststof zorgt voor een betere beworteling en kan ook perfect in het najaar aangewend worden.