Als tuinaannemer krijg je ongetwijfeld veel lof nadat je een prachtige tuin hebt aangelegd. Maar wat als planten niet goed groeien? Of als de bladeren uitvallen? Dan krijg je helaas ook weleens de wind van voren. Gelukkig kan je de meeste problemen voorkomen met een goede voorbereiding van de bodem.

De beste bodemverbeteraars

Niet alles wat eruitziet als zwarte grond of compost is per definitie een goede bodemverbeteraar. Producten in vrac, zoals compost of champost, zijn erg populair. Maar wist je dat er ook sterkere bodemverbeteraars bestaan, waarvan je een veel kleinere hoeveelheid nodig hebt per vierkante meter?

Ontdek hier enkele topproducten voor nieuwe aanplantingen:


DCM Copron, de ideale compostvervanger

Deze gedroogde, gevarieerde bodemverbeteraar verbetert de bodemstructuur bij nieuwe aanplantingen. DCM Copron is vlot strooibaar, dankzij de korrel- of kruimelvorm.

Bekijk product

DCM Vivimus®, de onmisbare topper bij elke tuinaanleg

DCM Vivimus® zorgt voor een ideale wortelomgeving, een actief bodemleven en een humusrijke bodem die water en voedingselementen goed vasthoudt. Het product mengt zich met de bestaande tuingrond, en vormt zo de ideale groeibodem voor een vlotte doorworteling.
In tegenstelling tot veel klassieke composttypes verteert DCM Vivimus® uitzonderlijk langzaam, waardoor de ideale bodemstructuur langer behouden blijft.

Bekijk product


DCM Vivisol®, voor arme bodems

Krijg je te maken met nieuwbouwprojecten of gecompacteerde gronden die arm zijn aan organische stof? Geef de bodem dan een stevige boost met DCM Vivisol®. De toegevoegde bodembacteriën in de bodemverbeteraar brengen de uitgeputte bodem weer tot leven. Dankzij deze boost nemen de wortels van de planten bovendien makkelijker bodemfosfor op. Het resultaat? Gezonde planten met minder uitval.

Bekijk product


DCM Castanea Coverchips: de finishing touch

Een laagje DCM Castanea Coverchips voorkomt onkruidgroei omdat het een fysische barrière vormt, en beschermt de bodem tegen sterke temperatuurschommelingen in alle seizoenen. Bovendien zijn de coverchips goede waterbeheerders. Tijdens droge periodes zorgen ze ervoor dat er minder water verdampt.

Bekijk product

TIP

Jonge planten hebben veel energie en voedingsstoffen nodig om nieuwe wortels, takken, stengels en bladeren te vormen. Maar de jonge wortels zijn nog erg gevoelig. Kies daarom voor een zachtwerkende organische bemesting DCM MIX 2 om jonge, gevoelige planten van alle noodzakelijke voedingsstoffen te voorzien.