Het geheim van een mooie siertuin? Voldoende en aangepaste voeding, weinig slakken.

Wij voelen ons het best als we voldoende en gezond eten. Hetzelfde geldt voor je planten, maar als zij door hun voedselvoorraad heen zijn, kunnen ze die zelf niet aanvullen. Dat is jouw verantwoordelijkheid als tuinliefhebber. Maar pas op, want ook slakken zoeken eten, en ze hebben het op jouw planten gemunt.

Tijd voor de eerste bemesting

De belangrijkste periode om te bemesten? Nu. Tijdens deze groeiperiode in het voorjaar hebben je planten de meeste voedingsstoffen nodig. DCM Meststof Siertuin zit vol essentiële nutriënten, die zorgen voor een goede groei en een optimale gezondheid en weerstand van de plant. Je inspanning zal beloond worden met meer bloemknoppen en een mooiere bloei.

DCM Meststof Siertuin*

Evenwichtige formule met lange werking van meer dan 100 dagen voor het bemesten van de siertuin. Met voldoende fosfor en kalium (potas) voor bloeiende planten en stikstof en magnesium voor groene planten.

Bekijk product


Laat slakken je tuin niet verpesten

Een mooie siertuin is natuurlijk ook een aantrekkingspool voor slakken. Jonge, malse blaadjes zijn immers de favoriete maaltijd van deze slijmerige veelvraten. Bij de bestrijding krijg je soms hulp van enkele natuurlijke slakkeneters. Egels, spitsmuizen, mollen, merels, lijsters, spreeuwen, kikkers en padden lusten wel een lekkere slak. Hoe meer van die natuurlijke vijanden er in en rond je tuin zitten, hoe minder slakken.


Maar wat als dat niet volstaat?
Slakken bestrijden kan op deze twee manieren:


DCM Phasmi-Guard®*

Aaltjes tegen naaktslakken


DCM Bio Anti-Slak*

Slakkenkorrels


Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst de productinformatie en het etiket, inclusief de passende waarschuwingszinnen en –symbolen.

Meer info