Bloemen in pot groeien in andere omstandigheden dan hun soortgenoten buiten in de tuin. Dat betekent ook dat ze andere eisen stellen op vlak van verzorging. Dat begint al op het moment dat je ze pot: de keuze van de juiste grond is daarbij van doorslaggevend belang. 

De ene potgrond is de andere niet. Er is veel kwaliteitsverschil en dat merken planten maar al te goed! Bij DCM zit je alleszins goed. Met ons DCM Ecoterra®-gamma zijn we al jaren de voorloper op het gebied van potgronden voor de biotuin*. We maken daarbij uitsluitend gebruik van hoogwaardige veensoorten, zoals witveen, zwartveen en andere kwalitatieve grondstoffen. 

Op maat van je bloembak Elke soort potgrond is bedoeld voor een andere plantengroep en heeft dus een andere samenstelling. Aan DCM Ecoterra® Geraniums  & Bloeiende Planten hebben we bijvoorbeeld klei toegevoegd om water en voedingsstoffen beter vast te houden. Dat is in dit geval meer dan meegenomen, want deze bloemen verslinden water. Bovendien bevat hij een fosforrijke meststof om de bloei te stimuleren en zorgt de toegevoegde lava voor een langdurig luchtige structuur. Dat zijn allemaal eigenschappen die deze potgrond uitermate geschikt maken voor het in- en verpotten van eenjarige planten zoals geraniums, petunia’s, viooltjes, vlijtige liesjes, bidens, bacopa of andere bloeiende planten.

DCM Ecoterra® Geraniums & Bloeiende Planten

Potgrond voor bloeiende planten

Potgrond met klei voor het inpotten van allerlei eenjarige planten zoals geraniums, petunia’s, viooltjes, vlijtige liesjes, bidens, bacopa … Bevat ook een fosforrijke meststof om de bloei te stimuleren. Toepasbaar in de biotuin*.

*Toepasbaar in de biologische landbouw volgens EU-verordening (EG 889/2008).

BEKIJK PRODUCT

Tip: DCM Ecoterra® Geraniums & Bloeiende planten levert voor 100 dagen voeding.

Na die periode kan je één keer per week bijmesten met DCM Vloeibare Meststof Geraniums, Petunia & Bloeiende Planten. Deze bevat langwerkende organische voedingselementen voor sterke, bloeiende planten.