Planten halen de voeding die ze nodig hebben uit de bodem. Daarom is het uiterst belangrijk om die gezond te houden. Het belangrijkste is om te vermijden dat je tuingrond uitgeput raakt en de planten letterlijk op hun honger blijven zitten. Gelukkig kan je als tuinier een handje toesteken en zelf de voedselreserves aanvullen met de juiste meststof. 

Bemesten zorgt door de aangeleverde nutriënten voor een betere groei. Vooral tijdens de groeiperiode, wanneer de planten extra voedingsstoffen nodig hebben, is een bemesting aangewezen. Geef daarom een eerste bemestingsbeurt in het voorjaar, gevolgd door een tweede onderhoudsbemesting later op het seizoen.

Algemene formule Een aantal producten, zoals DCM Meststof Siertuin, hebben een algemene meststofformule die geschikt is voor de meeste planten. Het hoge gehalte aan fosfor en kalium (potas) zorgt voor stevigheid en intense bloemkleuren, terwijl stikstof en magnesium bijdragen aan een frisgroene bladkleur. Bij nieuwe aanplantingen kan DCM Meststof Siertuin, dankzij zijn zachte werking, tot vlak vóór het planten gebruikt worden. 

Voor elk wat wils Omdat niet alle planten dezelfde eisen stellen, zijn er voor sommige soorten aangepaste meststoffen beschikbaar. Zo werd DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea speciaal ontwikkeld voor de specifieke behoeften van zuurminnende planten. Maar er is ook meststof voor hagen, rozen, buxus, clematis etc.

Een volledig overzicht vind je hier

‍DCM Meststof Siertuin      

Voor het bemesten van alle bloeiende en groene planten in de siertuin

Evenwichtige formule met lange werking van meer dan 100 dagen voor het bemesten van de ganse siertuin. Met voldoende fosfor en kalium (potas) voor bloeiende planten en stikstof en magnesium voor groene planten.

BEKIJK PRODUCT

‍DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea      

Voor het bemesten van alle zuurminnende planten

Specifieke samenstelling voor het bemesten van alle zuurminnende planten zoals azalea, rododendron, blauwe hortensia, skimmia, heide, camelia … Extra magnesium en ijzer zorgen voor glanzende en groene bladeren. Toepasbaar in de biotuin*

*Toepasbaar in de biologische landbouw volgens EU-verordening (EG 889/2008).

BEKIJK PRODUCT