Geen enkele tuinliefhebber die er blij van wordt: mos!
Helaas komt het wel veel voor in onze Belgische tuinen. Omdat er zoveel verschillende mossoorten zijn, is er voor elk bodemtype wel een eentje die er zich helemaal thuis voelt. Ons geliefde gazon heeft er maar weinig tegenin te brengen. Niet alleen zuigt mos neerslagwater op waardoor watertekort kan ontstaan voor het gras, de toplaag wordt ook minder doorlaatbaar voor licht en lucht waardoor het gras verzwakt achterblijft. Hoe meer mos, hoe minder gras, en… hoe minder fris onze tuin eruitziet.
Tijd voor actie!
1 - Voorkomen is altijd beter dan genezen. Maai het gras niet te kort, en wees extra waakzaam op schaduwrijke plaatsen. Daar groeit mos het liefst.
2 - Herstel de zuurtegraad van de bodem, met DCM Groen-Kalk®. Een bodemanalyse met de DCM Bodemanalyse Testkit vertelt je hoe het gesteld is met de zuurtegraad van jouw gazonbodem.
3 - Geef je gazon de juiste voeding. Door te bemesten met DCM Gazon Pur® breng je de voedingsstoffen in de grond in balans om het gras te versterken. Bovendien werkt het product indirect tegen mos, waardoor het mos geleidelijk aan geel kleurt.
4 - Verticuteer je gazon ongeveer drie weken na de behandeling met DCM Gazon Pur®. Daarmee verwijder je het vergeelde mos definitief. Zaai daarna nieuw gazon op de kale plekken.
5 - Inzaaien: Maak komaf met kale of dunbegroeide plekken. Zo vermijd je dat mos en onkruid zich opnieuw nestelen. Zaai in met DCM Riparo® Plus, een snelkiemend gazonzaad met een fosforrijke meststof.
DCM GAZON PUR®
Gazonbemesting met indirecte werking tegen mos
Het hoge kaliumgehalte in de meststof zorgt voor de ideale voedingsbodem voor een prachtig groen grastapijt. Tegelijkertijd vergeelt het mos, door een indirecte werking.
DCM RIPARO® PLUS
DCM Riparo® Plus is een snelkiemend graszaad gemengd met een fosforrijke meststof voor een dicht gazon. Een dichte grasmat laat immers geen plaats voor onkruid en mos. Voor herstel van kale plekken, doorzaai van het gazon na ontmossen en een betere beworteling van het gras.