De buxus heeft het de laatste jaren hard te verduren, met tal van ziekten en plagen die het op deze mooie plant gemunt hebben. Veel tuiniers hebben de moed opgegeven en gingen op zoek naar ‘veiligere’ alternatieven. Dit is echter helemaal niet nodig, hierbij enkele goede tips!

De juiste voeding voor een gezonde plant

Eerst en vooral: een plant die gezond is, is het best bestand tegen ziekten en insecten. Dat geldt ook voor de buxus. Zorg er dus voor dat je struik in optimale omstandigheden kan groeien. Een regelmatige bemesting en bekalking zijn al een stap in de goede richting. Bemest je buxus 2 keer per jaar met DCM Meststof Buxus en bekalk in het najaar met DCM Groen-Kalk®. Zo bezorg je je buxus een ideale bodem en juiste voedingsstoffen voor een optimale groei.

Buxusmot in de val

Maar ook met betrekking tot de buxusmot - of beter gezegd: de rups, want het is die die je buxus kaalvreet - kan je een aantal doeltreffende maatregelen nemen. Hang vanaf begin mei een DCM Mottenval op in de nabijheid van je buxus en plaats hierin 2 feromooncapsules van DCM Cydalima-Pheromone®. Zo worden mannelijke buxusmotten efficiënt in de val gelokt. Controleer de val regelmatig om de plaag te monitoren en een juiste bestrijdingsstrategie te kiezen.

Feromoon buxusmot

DCM Cydalima-Pheromone®

Deze 2 feromooncapsules zorgen voor de monitoring van de buxusmot. De capsules worden gebruikt in combinatie met de afzonderlijk aan te kopen DCM Mottenval. Hang de val vanaf mei op in de nabijheid van buxus. Plaats de capsules ongeopend in de DCM Mottenval.

BESTEL ONLINE

Buxus aangetast? Niets verloren!

Een aangetaste buxus ziet er troosteloos uit. Het is echter niet te laat om je buxus nog te redden! Bespuit je buxus met DCM Bladvoeding Olega® Groen of snoei de plant stevig terug als er slechts weinig bladeren op de plant staan en bemest met DCM Meststof Buxus. Deze voeding bezorgt de plant opnieuw een intens groene kleur en geeft je buxus opnieuw de nodige energie om terug te groeien.