Grote kans dat je kippenhok dit jaar geplaagd zal worden door bloedluizen. Geen goed nieuws voor het pluimvee in je tuin, want de kleine spinachtige beestjes zorgen voor heel wat stress. De gevolgen: minder eieren, wonden, en in extreme gevallen zelfs sterfte door bloedarmoede.

Maar gelukkig hoeft het niet zo ver te komen. Als je er op tijd bij bent, kan je je kippen echter heel wat leed besparen.

Al vanaf het voorjaar kunnen bloedluizen in kleine aantallen aanwezig zijn. De plaag wordt meestal pas later op het seizoen en vooral bij warm weer opgemerkt. Op dat moment is er al een massa bloedluizen in het hok aanwezig. Een echte plaag is moeilijk te bestrijden, maar met deze stappen ben je de bloedluizen een stapje voor.

Neem je voorzorgen

Bloedluizen houden zich overdag graag schuil in kieren en spleten, om vervolgens ‘s nachts je kippen lastig te gaan vallen. Door alle spleten zo goed mogelijk dicht te smeren met DCM Tree-Shield® vorm je een fysische barrière voor schadeverwekkers.

Controleer je kippenhok regelmatig, vooral vanaf maart/april, want dan worden de bloedluizen actief. Zie je de eerste tekenen van hun aanwezigheid? Grijp dan meteen in om te voorkomen dat de situatie escaleert.

Bloedluizen aangetroffen?

Er zijn twee effectieve manieren om bloedluizen te lijf te gaan: met natuurlijke vijanden (roofmijten) of met DCM Diaterrants® (een uitdrogend poeder).

Vanaf het voorjaar (minimum 10°C) bestrijd je de bloedluizen effectief door er een leger van natuurlijke vijanden op los te laten. DCM Hypoaspi-Guard® bevat 10.000 roofmijten, die met zijn allen in staat zijn om een normale aantasting door bloedluizen te onderdrukken.

In het najaar, wanneer de temperatuur te laag is voor de roofmijten, gebruik je best DCM Diaterrants®*, een 100% zuiver en natuurlijk poeder dat de bloedluizen uitdroogt, waarna ze sterven.

Gebruik beide producten nooit tegelijkertijd. De roofmijten zijn namelijk ook gevoelig voor DCM Diaterrants®, waardoor zij ook zullen sterven als ze ermee in aanraking komen.

*Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

DCM Hypoaspi-Guard®

Roofmijten tegen bloedluis of rode vogelmijt

Controleer het kippenhok vanaf het voorjaar regelmatig op bloedluizen.

Bekijk product