Slakken in je tuin ben je liever kwijt dan rijk. Deze weekdieren, en in het bijzonder de naaktslak, zijn namelijk dol op jong, mals groen. De lente is dus hun favoriete seizoen: dan moeten de eerste sla-, spinazie- en koolblaadjes eraan geloven, net als jonge courgettes, komkommers en pompoenen. Tot overmaat van ramp zijn het heuse veelvraten: per dag eten ze gemakkelijk tot 50% van hun eigen lichaamsgewicht op.

Gelukkig voor de tuinier hebben slakken veel natuurlijke vijanden. Zo staan ze op het menu van egels, spitsmuizen, mollen, merels, lijsters, spreeuwen, kikkers en padden. Hoe meer van die natuurlijke vijanden in je tuin te vinden zijn, hoe minder slakken. Maar soms volstaat die hulp van buitenaf niet en dringt een krachtig hulpmiddel zich op.

Slakken biologisch bestrijden met aaltjes

Zo bestaan er aaltjes die kunnen helpen in je strijd tegen de slak. DCM Phasmi-Guard® bevat minuscule parasiterende aaltjes die je mengt met water en uitgiet over de bodem. Vervolgens dringen ze de slak binnen en scheiden ze een bacterie af die de slak verdooft en doodt. Daarna verorberen ze de slak. Aaltjes vormen een bijzonder efficiënt en milieuvriendelijk middel tegen de vraatzuchtige naaktslakken. Bovendien zijn ze onschadelijk voor de andere dieren in je tuin.

‍Aaltjes tegen naaktslakken in de sier- en moestuin

DCM Phasmi-Guard®

Deze minuscule parasiterende aaltjes kunnen ingezet worden ter bestrijding van naaktslakken in de sier- en moestuin. Ze dringen de slak binnen via natuurlijke openingen en scheiden er een bacterie af die de slak doodt.

BESTEL ONLINE

Slakkenwal

Er zijn ook andere opties. DCM Lima-Shield® bestaat uit hoekige lavakorrels die een onoverbrugbare hindernis vormen voor slakken. Die hebben met hun weke buik een hekel aan scherpe ondergronden. Strooi regelmatig een laagje lavakorrels rond je gevoeligste planten.  Je kunt het al heel vroeg in het jaar gebruiken, namelijk in februari of maart, wanneer de allereerste slakken ontwaken

Slakkenwal, voorkomt slakkenvraat

DCM Lima-Shield®

Dit natuurproduct bestaat uit hoekige lavakorrels (0-3 mm). Uitgestrooid rond de planten, vormen deze scherpe korrels een fysische barrière en een onoverbrugbare hindernis voor slakken. DCM Lima-Shield® lost niet op bij neerslag of vochtig weer.

BEKIJK PRODUCT

Slakkenkorrels

DCM Bio Anti-Slak is een snelwerkend, regenbestendig en doeltreffend slakkenlokaas en is toepasbaar in de biotuin*.  Bovendien ontbindt de ijzerhoudende werkzame stof van natuurlijke oorsprong zich in de bodem tot de plantennutriënten ijzer en fosfaat. Na het eten van de korrels verliezen de slakken hun eetlust, stoppen ze met vreten en trekken ze zich terug in hun schuilplaats, waar ze uiteindelijk zullen sterven. In de tuin zullen bijgevolg geen dode slakken of slijmerige slakkenresten terug te vinden zijn. 

Type image caption here (optional)Biologische* slakkenkorrels

DCM Bio Anti-Slak

Snelwerkend en regen- en schimmelbestendig slakkenlokaas voor een doeltreffende bestrijding van naaktslakken. De ijzerhoudende werkzame stof van natuurlijke oorsprong ontbindt zich in de bodem tot de plantennutriënten ijzer en fosfaat. Toepasbaar in de biotuin*.

BEKIJK PRODUCT