Hou jij wel van ontspannen tuinieren? Met een laagje schors of houtsnippers hoef je je heel wat minder zorgen te maken om je planten. De plantaardige afdekmaterialen van DCM blokkeren de weg voor onkruid als fysische barrière, én ze houden de bodem vochtig, zodat je planten niet uitdrogen. Dat betekent minder werk voor jou, en dus meer tijd om van je tuin te genieten.

Welke schors- of houtlaag voor jouw bodem?

Welk materiaal kies jij om de bodem af te dekken? Er zijn verschillende opties.

DCM Sierschors 20-40 mm

Deze bruinrode sierschors (pure Pinus maritima) is de meest decoratieve optie voor je plantentuin. Het is kleurvast, en verteert heel langzaam.

DCM Mulch

Mulch is een prima optie om je planten vrij te houden van onkruid en uitdroging. Het verteert sneller dan de andere bedekkers, maar is daardoor wel de meest budgetvriendelijke oplossing.

DCM Cocover®

DCM Cocover bestaat uit stukjes bast van de kokosnoot. Het is erg decoratief, en ideaal voor potten of bloembakken. Het verteert langzaam, verzuurt de bodem niet, en zorgt bovendien voor een betere bodemstructuur.

DCM Castanea Coverchips

Deze houtsnippers zijn afkomstig van kastanjebomen. Ze verteren heel langzaam, en verzuren de bodem niet. Na een tijdje krijgen ze een mooie grijze kleur, vergelijkbaar met teak.


DCM Castanea Coverchips

Houtsnippers van kastanjehout